Traffic Server

De server is bij uitstek geschikt voor ondernemers of wat grotere organisaties die vanaf meerdere locaties dezelfde gegevens willen kunnen beheren.
Het kan werken als service waardoor inloggen op de server niet nodig is om het te starten.
Als beveiligingniveaus zijn er de mogelijkheden een wachtwoord op te geven die clients nodig hebben om te kunnen verbinden, maar ook specifieke ip-nummers toe te staan of juist te blokkeren. Het is daarbij tevens mogelijk om alleen te luisteren op een specifiek lokale ipnummer of naar alle lokale ipnummers.

De server omvat de programma's trafficsrv.exe (server met bediening) en trafficsvc.exe (de service). De hoeveelheid verbindingen die met de server tegelijkertijd gemaakt kunnen worden hangt af van het systeem, meestal is dat tot en met 10 verbindingen. Het aantal verbindingen die met de traffic server gemaakt kunnen worden kan ingesteld worden tot een maximum van 5 verbindingen zodat het maximum van de server tot 50% benut kan worden door andere toepassingen. Overigens is het maximum standaard verlaagd naar 3, maar u kunt dat via de bediening altijd wijzigen.
Er is een mogelijkheid tot het bijhouden van een logboek. Alle handelingen zoals het opstarten/ afsluiten, binnenkomende verbindingen met het resultaat; oorspronkelijk ipadres en of de verbinding is toegestaan/ of geweigerd en of het wachtwoord juist/onjuist is.

Een PRO-licentie met een volledige installatie van Traffic is benodigd om de server te kunnen benutten.

De server ondersteund de talen Engels en Nederlands.

Traffic - Software voor Verkeersregelaars en Seingevers. Kopierechten voorbehouden 2015-2022 - VKR Traffic.